فرآیند احداث 4000 مگاوات نیروگاه خورشیدی، در حضور حجتالاسلام «ابراهیم رئیسی»، رییسجمهوری محترم و دکتر «علیاکبر محرابیان» وزیر نیرو، دکتر «کمانی» معاون وزیر نیرو، مسئولان ذیربط و نمایندگان شرکتهای سرمایهگذار در این پروژه در محل وزارت نیرو آغاز شد.
به گزارش روابط عمومی شرکت مدیریت انرژی امید تابان هور به نقل از ساتبا، پیرو ابلاغ مصوبه شورای اقتصاد درباره مصوب شدن ساخت 4500 مگاوات انرژی تجدیدپذیر از محل صرفهجویی سوخت و پس از طی شدن مراحل قانونی برای مشخص شدن سرمایهگذاران با برگزاری مناقصه عمومی، فرآیند اجرای این پروژه روز گذشته (دوشنبه، 4 دی ماه 1402) با همکاری دستگاههای اجرایی ذیربط و در حضور حجتالاسلام ابراهیم رئیسی، رییسجمهوری محترم کشور در محل وزارت نیرو آغاز شد.
دکتر «محمدتقی بابایی» مدیرعامل و نایب رییس هیئتمدیره شرکت مدیریت انرژی امید تابان هور به عنوان سرمایهگذار و برنده نهایی سبد شماره چهار مناقصه عمومی برای ساخت ۴۵۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در این آیین حضور داشت و قرارداد سرمایهگذاری مذکور را امضا کرد.
گفتنی است؛ چهار شرکت برنده مناقصه در قالب پنج سبد شامل، دو سبد 1500 مگاواتی و سه سبد 500 مگاواتی، برای 4000 مگاوات معین گردیدند و یک سبد500 مگاواتی باقیمانده نیز در حال برگذاری مناقصه جهت انتخاب آخرین سرمایهگذار است.
سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق (ساتبا) برنامهریزی لازم برای ساخت 4000 مگاوات نیروگاه خورشیدی تا اردیبهشت سال 1403 را انجام داده است و شرکتهای برق منطقه ای به عنوان بازوی اجرایی ساتبا برای جلب مشارکت و اجرا با سرمایهگذاران همکاری خواهند کرد.
پیش از این دکتر «محمدتقی بابایی» مدیرعامل و نایب رییس هیئتمدیره شرکت مدیریت انرژی امید تابان هور در هماندیشی مدیران صنعت برق کشور با حضور سرمایهگذاران، شرکتهای برنده مناقصه، مدیرانعامل شرکتهای برق منطقهای در سراسر کشور، مسئولان ذیربط در توانیر و مدیریت شبکه برق کشور به منظور تشریک مساعی، وحدت رویه و تسهیل مسیر پیش روی سرمایهگذاران برای اجرای پروژه ملی ساخت ۴۵۰۰ مگاوات نیروگاهها خورشیدی به منظور رفع فوری ناترازی تولید و مصرف برق در کشور تاکید کرد: اجرای این طرح در مدت زمان کوتاه باقیمانده تا پیک مصرف سال آینده نیازمند تشریک مساعی و هماهنگی تمامی دستگاههای کشور از جمله قوه قضاییه، نیروی انتظامی، وزارت نیرو، سازمان ساتبا، سازمان امور اراضی کشور، سازمان منابع طبیعی، سازمان حفاظت از محیط زیست و صندوق توسعه ملی به عنوان عوامل دخیل است.
وی ضمن قدردانی از همت تمامی مجموعه وزارت نیرو و سازمان ساتبا برای ایجاد شرایط بهمنظور توسعه نیروگاههای خورشیدی و استفاده از این منبع خدادادی در کشور، افزود: امروز که عظم حاکمیت در راستای توسعه و استفاده بهینه از منابع تجدیدپذیر و پاک در زمینه تولید انرژی تجمیع شده، بهترین زمان برای حل مشکلات حوزه اجرایی اینگونه طرحها در سطح کشور است.
گفتنی است؛ در مجموع 381 ساختگاه برای ساخت نیروگاههای خورشیدی با ظرفیت بیش از 10 هزار و 200 مگاوات با محوریت 16 برق منطقهای در سراسر کشور وجود دارد و برق منطقهای استانهای تهران با 32 درصد، فارس با 10 درصد و سیستانوبلوچستان با 9 درصد از استانهایی هستند که بیشترین سهم را در ساخت 4000 مگاوات نیروگاه خورشیدی در کشور دارند.
لازم به ذکر است؛ بازگشایی اسناد مناقصه عمومی سرمایهگذاری در ساخت و بهرهبرداری ۴۵۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی به صورت قانونی، ۵ آذر با حضور اعضای کمیته مناقصات، سرمایهگذاران و دکتر «محمود کمانی» مدیرعامل سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و انرژیهای برق (ساتبا) انجام و شرکت مدیریت انرژی امید تابان هور به عنوان برنده نهایی سبد شماره 4 این مناقصه با ظرفیت 500 مگاوات معرفی شد.